2018. április 17., kedd

JEDINSTVO - EGYSÉG 0:1

PÉTERRÉVE - KISHEGYES 
 0:1





Senki, én magam az első aki nem gondolta volna hogy nyerünk ma, persze ezt senki se hangoztatta csendben volt mindenki, elvétve 1-2 játékos kiabálta indulás előtt hogy NYERÜNK MA!!
Ezt azért írom így, és muszáj említenem mert az Egység annyira szerencsétlen a vidéki meccseiken hogy legutóbb még 04.04.2015-ben 3 éve szerzett 3 pontot méghozzá Gunarasban az akkor már nagyon gyengén szereplő csapat ellen aki az évben ki is eset a ligából és a felnőtt csapat fel is bomlott.  Nagyon sokat kritizáltam én ezért a fiúkat, sokszor oda dörgöltem nekik.
Nem titkolom ez bántott is nem kicsit.. Az utóbbi 1 évben én már nem is jártam a vidéki meccseinkre.
Nem tudtam elviselni hogy mindig kikapunk, érzékenyen hatott rám az idegen környezet, az idegen vidéki szurkoló bekiabálása, nem esett jól amikor gúnyolódtak rajtunk, inkább úgy gondoltam hogy ne csináljak a csapatnak  vagy ön magamnak problémát jobbnak találom ha maradok a fenekemen.
     A múlt vasárnap is így terveztem, megszerveztem az autókat, az utiköltséget szétosztottam a sofőrök között, Béla bácsit (edző)  felkészítettem a könyvecskékkel, igazolásokkal, licenszekkel, felkészítettem hogy ha a delegát valamibe beleköt tudja hogy mit mondjon neki, szóval hogy ne legyen probléma.
 Amikor a fiúk beszálltak a kocsiba, 2 üres hely tátongot, ide tartozik még az is hogy csak 9 játékos volt jelen, 2-en verbászról indultak Péterrévére így velük együtt épp hogy ki volt a csapat. Sajnos hogy így volt, 0 játékos a kispadon, lessz ami lesz könyveltük el, ennek már mi nem vagyunk a hibásak. Úgy hogy amikor láttam van 2 üres hely, egye fene gondoltam, megyek én is!
 Jól tettem... Nagyon jól, mint később kiderült életem egyik legszebb napja lett a vasárnap, ápr. 15-ke.
Oda felé érdekes volt az út, Péterréve nem kis falu, de sajnos a google
maps nincs felbélyegezve kellően, a srbija-sport weboldalon semmi infó a csapatról, nem ugy mint a miénkről. A kapott telefonszámra egy teljesen idegen hölgy jelentkezett. Csak sejtelemre, tippre indultunk el, hát még jó hogy eltévedtünk, érdekes emberekkel találkoztunk akiktől segítséget próbáltunk kérni szinte mind sötét bőrű, enyhén illuminált állapotban volt, voltak. Akiknek fogalmuk se volt hol a focipálya. Az egyikük egy játszótérre navigált bennünket, majd amikor oda értünk a másik azt bizonygatta hogy már pedig itt focizgatnak a  fiuk. Na de talpra esettek a kishegyesiek, a végén csak megtaláltuk, hozzá teszem hogy hazafelé is eltévedtünk, de akkor már nem volt gond zsebünkben volt a 3 pont, mehettünk akár a világ végére is amíg az üzemanyag engedélyezte volna, szó szerint nem is foglalkoztunk vele hogy hol vagyunk, merre megyünk, csak a sofőrünk volt ideges.  :)

Na de a lényeg, a mérkőzés!



Ez a 11 ember, már a startban mint a rakéta ugy neki ugrott az ellenfél kapujának, az első 15 percben Samardžić Davor hálóba talált! Jaj Istenem....... Jaj de örültünk.
A folytatásban is nagyon jól mentünk, volt még legalább kettő 100% -os gól helyzetünk, de nem sikerült betalálni.
Jött a pihenő, a fiúk kifújhatták magukat a szünet jó 15 percig eltartott, úgy gondolom ez azért volt mert az öltöző nagyon messze volt a pályától , ilyet még nem láttam sehol, az öltöző kb 200 méterre épitették. 
A végén csak viszaért mindenki és folytatódott a mérkőzés, az Egység továbbra is magabiztos volt, a védelem hibátlan ami nagyon régen volt már igy. Az ellenfél nagyon ritkán tudott a tizenhatosig  feljutni de még ritkábban bejutni  oda.
A fiúk támadtak szépen, megint volt három 100% -os  esélyünk betalálni, Davornak pl volt egy nagyon szép támadása jobb szélen amit a középpályától bevitt a a tizenhatos vonaláig lerázva az összes védelmet majd rúgott egy akkora kapufát hogy azt hittük arrébb tolja az egész kaput.
A bírókkal csak így utólag rábólintunk hogy rendben volt minden, bár ott akkor nem így gondoltuk, hajszálon múlott hogy vagy a Béla bácsit vagy engem kiküldenek a pályáról a reklamálásokért. Főleg az egyik part jelzővel volt gondunk aki akkor emelte a zászlaját amikor nem kellett volna, amikor kell nem emelte stb.. No de nyertünk, nem hibáztassuk fogjuk rá hogy ezek kisebb hibák voltak.
Az ellenfél elég gorombán játszott mindenezek mellett csak 2 sárga lapot kaptak de nem hibáztassuk őket sem, otthon játszottak, megtettek mindent hogy a hazai közönség akik szép számba megjelentek egy kicsit élvezzék a mérkőzést. Becsületesen küzdöttek és ezért gratuláltam is nekik.
De a végén nagyon lassan... de lepergett a 90 és a 2 perc hosszabbítás is. Kitartottunk a 0:1-es eredménynél, nem kaptunk ezen a mérkőzésen gólt, jól védet a topolyai kapusunk, a védelem is rendben volt, Szvoreny Szebasztián nagyon szépen hárította a labdákat hátul, örülünk neki nagyon.
Mindenki a 100% adta, voltak kisebb hibáink de ez normális, sajnos hosszú volt a tél, nagyon sokáig tartott nem tudtunk felkészülni, egyetlen egy barátságos mérkőzést játszottunk így látszott hogy kevés az erő, de az ellenfeleinknek is kevés ugyan is ők sem tudtak felkészülni, ilyen lesz ez az idei tavaszi idény. 
Most szombaton bácskossuthfalván szerepel a csapat, ugyanis tavaly nekünk kellett volna hozzájuk menni de megkértek hogy ha lehet ők jönnének hozzánk mivel hogy a feltételek nem biztosítottak ahhoz hogy ott tudjunk játszani. Mostanáig adott a feltételek és ugy gondoltuk leszünk olyan rendesek, elmegyünk most mi oda.
Két hét múlva krivajára utazunk reméljük onnan is sikerül 3 pontott rabolni,velük nem vagyunk nagy barátságban úgy gondolom hogy kemény meccs lesz! De megtört az átok, igy bízok benne, sőt tudom is hogy biztos nyerünk.

Ezt követően május 6-án játszunk itthon méghozzá a táblázat élén szereplő Vojvodinával (backo gradiste) akik bőven lehagytak minden ellenfelet  jelenleg a 34 pontunknál állnak az eddigi 13 mérkőzésükből csak egyet veszítettek el a legelső mérkőzésüket tomiszlávcival. AZÓTA VERETLENEK, NAGYON NEHÉZ MECCS LESZ EZ!
De én azt az egyet tudom, mégpedig azt hogy a kemény ellenfelek ellen 200% -ot adjuk, sok esettben nyerünk is, a gyengéktől pedig nemegyszer kikaptunk mert elbíztuk magunkat.

Semmi sem biztos még, ezért kérem a szurkolókat hogy május 6-án jöjjenek ki minél többen!
Hajrá Egység!