2018. április 16., hétfő

3. Redovna Skupština OFS 2016 – 2020




Ma a topolya-kishegyes fudbal szövetség megtartotta sorrendben a 3-ik gyűlését az idei évben amelyen én magam is a kishegyesi Egység labdarúgó klubot képviseltem. Megjegyzem hogy az Egységnek 5 éve nincs embere aki részt vett volna ezeken a gyűléseken ami elengedhetetlen ahoz hogy az érdekeit megvédje esetleg előterjessze az elgondolásait egy egy témával kapcsolatban, avagy minden aktuális történéseken, változásokon jelen legyen így nem kell mindig másod avagy harmadkézből értesülnie aktuális újításokról, új szabályokról, törvényekről ami állandóan változik. Az utolsó képviselőnk még Deák doktor volt de ő már 5 éve nem elnök, az őt követő elnök sehol nincs bejegyezve az Egység történetében, soha nem volt egy gyűlésen se, se a topolya-kishegyes fudbalszövetség gyűlésein se a szabadka körzeti liga gyűlésein se amit ugy gondolok nem volt rendjén. Szerencsére ez a múlt, a hibáinkból tanultunk és remélem ilyen nem fog többé előfordulni. Az Egységért harcolni kell foggal körömmel!
Nenad Nikolic a szövetség alelnöke nyitotta meg a gyűlést amelynek a téma pontjait közlöm lent.
De ami talán egy kicsit jobban érdekelné az olvasókat az pedig hogy szó volt a klubok rossz anyagi helyzetéről, ez inkább a topolyai községre vonatkozik jobban, ők ugyanis jóval kevesebb támogatást kapnak mint mi itt a hegyesi községben. Vannak problémák azzal is hogy egyes klubok akik csak 1 ranggal vannak feljebb millió dinárokat kapnak évente, az egyel lejjebb lévők csupán 400.000-et pedig a kiadások nem 3-szor nagyobbak. De a legégetőbb probléma a környezetünkben hogy még ha van is a bajnokságra elegendő anyagi keret, nincs elég gyerek, avagy felnőtt játékos. Ez súlyos gondok, de nem csak nálunk hanem még magyar országon is. A Nenad kitért és megköszönte a segitséget a Magyar kormánynak, és Zsemberi Jánosnak, majd a topolyai helyi közösségnek a nagy segítségét ami nélkül sokkal nehezebb helyzetbe lenne a Topolya-Kishegyes L.Szövetség. Elismerte azt is hogy ha nem lenne a TSC illetve a Bajsa labdarúgó klub bizony a létmegmaradás határát súrrolnák, nem titkolta hogy az össz budzé 70%-át ebből a forrásból kapják. Ez a játékosok létszáma miatt van, ami mind pénzbe kerül.
Vlatko Ogrizovic Njegosevo L.K. elnöke is felszólalta, ő egy javaslatot tett az elnökség felé, ő mint mondotta nagyon sajnálja azokat a kis falvakat ahol megszűnt a foci mint pl. Gunaras, Orahovo, Rogatica és igy tovább.Szerinte fel kellene ezeket a falvakat keresni és felkinálni a segítségünket, mert szerinte ez nem normális hogy az utúbbi 3 évben 5 klub bezárta a kapuit a környezetünkben. Próbáljunk valamit tenni értük.
Vlado Nikolic a szövetség titkára helyeselte a javaslatot de azt is hozzá tette hogy ez nem olyan egyszerű. példát is mondott, a Rogaticai L.K. tett egy kísérletet hogy újra szerveződnek és beneveznek a bajnokságra, de ... és itt a bukkanó, a topolyai községnek van egy szabálya, méghozzá hogy 2 évnek el kell telni ahoz hogy támogatást kapjon az egyesület. 2 ÉVIG KÖZSÉGI TÁMOGATÁS NÉLKÜL LEHETETLEN! Szóval vannak problémák de ebben is egyetértett a társaság, méghozzá az emberi faktor, a tenni akarás, a jó szándék mindenre talál megoldást.

 Oдржан је трећу редовна седница Скупштине ОФС Бачка Топола за мандатни период 2016 – 2020. годину

НА ДНЕВНОМ РЕДУ СУ БИЛИ СЛЕДЕЋЕ ТАЧКЕ:
1. Отварање седнице Скупштине;
2. Избор радних тела Скупштине;
   a.Радног председништва
   b.Верификационе комисије
   c.Записничара
   d.Два оверача записника
3. Извештај верификационе комисије, верификација мандата нових делегата
    Скупштине ОФС Бачка Топола за мандатни период 2016 – 2020 године;
4. Усвајање записника са друге седнице скупштине ОФС Бачка Топола, која
   је одржана 27.02.2017. године у Бачкој Тополи.
5. Подношење извештаја о раду Извршног одбора ОФС за 2017. годину и
   усвајање истог;
6. Подношење извештаја о раду надзорног одбора ОФС Бачка Топола за
   2017. годину и усвајање истог;
7. Усвајање финансијског извештаја ОФС Бачка Топола за 2017. годину и
   финансијског плана за 2018. годину;
8. Усвајање измена и допуна Статута ОФС Бачка Топола – Мали Иђош
9. Разно.