2016. október 12., szerda

70 éves a Njegos

70 éves jubileumot ünnepelnek a szomszédjaink!



70 éves az Fk Njegos! Ebböl az alkalomból  ellátogat a községünkben a Belgrádi C. Zvezda csapata, akik teljes felállásban fognak egy barátságos mérkőzést játszani a házigazda Njegos csapattal.
A Belgrádi csapattal vendégszerepel majd a C.Zvezda vezetősége is, itt lesz Zvezdan Terzić, Dragan Đžajić és igy tovább...
Az eseményre mindenkit szeretettel várnak a szervezők, okt. 18-án kedden 14.30-kor a Szikicsi fudbalpályán.


Első lány a csapatban

Tóth Edina az Egység pionir csapatában


Már pár éve téma az Egységnél hogy miért nem játszhat lány a csapatban hiszen már máshol játszhatnak példa erre amerika ahol már nem kezdődhet el a meccs ha a csapatban nincs minimum egy nőnemű játékos, ezt a nemek egyenjogúságért küzdő szervezetek kiharcolták.
Nálunk sajnos még ez nem lépet életben, viszont nagyon közel vagyunk  hozzá ezt bizonyítja az hogy vasárnap a topolya körzeti fudballszövetség delegáltja engedélyt adott arra hogy Edina pályára léphessen.
Törvény ezt eddig se tiltotta, sehol nem ír arról a szabályzatban hogy ez tilos lenne.
Valószinűleg nem is volt erre olyan példa mint mostanában hogy már 3-4 nőnemű játékosunk is van aki edzene és játszana is ha erre lehetőség lenne.
Fontos most hogy a jég megtört, innentől kezdve nem lenne szabad hogy akadálya legyen annak hogy Edina és más lányok is pályára léphessenek. 
Biztos vagyok benne hogy többen kedvet fognak kapni, kérdés az hogy ennek  a bajnokságot  nyerni akaró fiúk örülnek-e!?
Nem számit akárhogy is lesz az Egységnek nyernie kell, és nyerni is fog.